Buscar
  • Mar Font Cortadelles

Basil, el ratolí superdetectiu

Avui, 22 de maig, he acabat de llegir la novel·la infantil Basil, el ratolí superdetectiu d'Eve Titus, il·lustrat per Paul Galdone, traduït per Marc Donat i publicat amb una coberta preciosa de cartoné per Blackie Books.

Per què començo parlant de la data? Perquè m'ha sorprès llegir, uns minuts després d'acabar la lectura, que Arthur Conan Doyle va néixer un 22 de maig, en concret de l'any 1859. Casualitats?

En aquesta història trobem dos protagonistes menuts, dos ratolins, en Basil i en Dawson. En Basil, té casa seva ben bé a sota de la casa de Sherlock Holmes per aprendre del millor detectiu. El rossegador compartirà estances i aventures amb el doctor Dawson, que és qui ens narrarà el misteri que comença amb la desaparició de les ratolinetes bessones, Angela i Agatha.

El mateix fill d'Arthur Conan Doyle va comentar a l'autora d'aquesta novel·la: "Li asseguro que al meu pare li haurien meravellat cadascuna de les seves pàgines".

Deu ser un dels millor regals/reconeixement que pot rebre un escriptor: que un altre o una altra escriptora cronstrueixi uns personatges que rememorin els que vas crear.

Si em pregunten si recomano aquesta novel·la diré que davant d'una història plena de suspens amb uns detectius tan esplèndits puc assegurar que "Elemental, estimat lector o estimada lectora" (expressió que s'atribueix al personatge de Conan Doyle, però que no la va escriure mai seguida. L'expressió s'ha popularitzat perquè la pronuncia el seu personatge en versions cinematogràfiques).

Un cop s'ha resolt el misteri, Eve Titus deixa perfectament obert el final per a propers casos. I va ser així, va escriure cinc històries amb misteris per resoldre per a aquest petit detectiu i el seu ajudant.13 vistas0 comentarios
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now