Buscar
  • Mar Font Cortadelles

El Gla, un aprenent d'esquirol.

Cinta Arasa ha creat aquesta història meravellosa per a primers lectors (basada en fets reals) i l'ha publicat amb l'Editorial Barcanova amb il·lustracions tendres i alegres de Susana Hoslet.

L'amor incondicional pels animals i la innocència dels nens i nenes queda palès en aquesta lectura. Aloma, una nena de set anys, va passejant amb l'avi i es troben un esquirolet ferit. El porten a la veterinària i després a casa perquè es recuperi. Aloma està ben decidida a ensenyar tot el que necessita aprendre al seu nou amic tot i que els adults li recomanen no fer-ho.

Una història entranyable que ens narra moments molt especials de la nena intentant ser la millor mestra perquè l'esquirol aprengui a fer tot el que fa un esquirol (saltar, obrir closques...).

Cada escena obre tot de possibilitats de diàlegs amb els infants que són sempre del seu interès: el respecte, la natura, tenir cura dels animals, la responsabilitat, les reaccions dels animals... (pels qui llegim les novel·les i contes de la Cinta i coneixem el seu amor pels gats i gates no ens sorprèn veure'n un o uns quants en les seves narracions). També posa de manifest que per molt que els adults vulguem transmetre coneixements, ensenyar i opinar, és a dir, que per molt que intentem fer de mestres, el millor aprenentatge és el que experimenta un mateix. Aquest tema va bé que el recordem els lectors i lectores de totes les edats.

Un encert de l'autora és haver tancat el comiat dels dos personatges amb delicadesa, deixant clar que les relacions, si són respectuoses i es viuen en llibertat, poden ser per sempre.

Una lectura molt i molt recomanable!17 vistas0 comentarios
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now