Buscar
  • Mar Font Cortadelles

El primer cas

Em fa feliç continuar llegint literatura infantil i juvenil als quaranta-cinc anys. Quina bona estona m'ha fet passar El primer cas d' Ulf Nilsson, amb il·lustracions de Gitte Spee i traduït per Elena Martí Segarra. Una publicació de Viena edicions dins de la col·lecció El jardí secret de Viena.

Sempre m'atrapa un misteri ben explicat i amb personatges ben caracteritzats. Desitjaria seguir llegint més casos amb aquest comissari i els animalons que l'acompanyen.

Aquesta petita joia comença amb la denúncia de l'esquirol pel robatori que ha patit de dues-centes quatre de les seves nous. El tarannà d'aquest esquirol i la seva manera de parlar conviden a voler descobrir què passarà.

Davant d'aquest cas el comissari Gordon, un entranyable gripau, començarà la investigació i serà quan coneixerà la Pat, una ratolineta eixerida, que acabarà convertint-se en la seva ajudant. El comissari ensenyarà, gràcies a la seva llarga experiència, tot el que sap a la jove ajudant, sempre trobant moments per reflexionar acompanyats d'una magdalena deliciosa i un te. I la Pat sabrà també aportar els seu granet de sorra sense ofendre al seu nou cap. Un molt bon exemple de què quan es vol fer la feina ben feta és qüestió de voluntat, actitud i perseverància.

Els tres pots de les magdalenes, molt presents al llarg de la trama, marcaran el pas del temps d'aquesta història que ens portarà a reflexionar sobre el bé i el mal, mostrant els valors destacables dels protagonistes.

Una lectura àgil, amena, amb tocs d'humor subtil, amb repeticions de gestos (un segell molt important i el ritual del comissari amb el seu ús), maneres de parlar que representen a cada personatge i unes il·lustracions delicades i precioses fan que aquesta obra es converteixi en un tresor de biblioteca.


24 vistas0 comentarios
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now