Buscar
  • Mar Font Cortadelles

El refugi del Tarek de Muriel Villanueva.

El refugi del Tarek de Muriel Villanueva publicada per l'editorial Cruïlla i finalista del Premi Atrapallibres 2019 (El vaixell de vapor) és una lectura que fa reflexionar, que emociona i que no deixa indiferent.

La Muriel ha creat una protagonista, l'Ariadna que, tot i tenir només deu anys, ens dona una bona lliçó de valentia, empatia i sensibilitat.

Hi hauria d'haver moltes Ariadnes al món, persones que lluiten pels altres.

La història comença amb una fugida. La nostra protagonista s'amagarà al camió que condueix la mare per poder estar més amb ella, per apropar-se a la persona que estima. A partir d'aquí l'aventura està servida. Veurem que els personatges lluiten amb les seves pors, inseguretats i que enfrontant-se a ells aconsegueixen avançar.

Un cop més, l'escriptora trenca amb els tòpics i ens presenta diferents models de famílies.

A més a més, aquesta història apropa la realitat dels refugiats als nens i nenes a través de la mirada de l'Ariadna (neta i sincera) i del Tarek, un nen sirià.

El Tarek ens farà adonar que per comunicar-nos no ens cal parlar el mateix idioma. Només cal fixar-nos que mare i filla no s'entenen (o àvia-filla-néta) i elles sí que parlen la mateixa llengua.

Una mirada diu més que mil paraules.

I ja no només amb aquesta mirada, que és tan important (i que tanca la història amb una imatge que queda gravada al cor), sinó que amb cada acció diem molt de nosaltres mateixos.

Una lectura cent per cent recomanable per a les joves i els joves lectors i pels que ja no ho som tant.

Moltes felicitats, Muriel!0 vistas
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now