Buscar
  • Mar Font Cortadelles

Els inicis són emocionants.

El peix número 14 creu en (l'impossible) el possible de l'autora Jennifer L. Holm ha estat publicada per Viena edicions dins de la col·lecció El jardí secret. La novel·la està traduïda per Marc Donat i il·lustrada amb molta gràcia per Gustavo Roldán. Finalista del Premi E.B. White Read Aloud 2015.

És una novel·la que recomano pels missatges positius que transmet: millor no pensar si els finals són tristos, millor quedar-nos amb els inicis, que són emocionants.

Aquesta lectura ens presenta una protagonista, l'Ellie que viu un moment de canvi: està a punt de fer els dotze anys, té els pares separats, l'amiga de tota la vida ha fet un nou grup i ara en pateix el distanciament.

Tot es capgira amb l'arribada del seu avi, un científic que ha trobat el remei contra la vellesa (gràcies a un tipus de medusa) i s'ha transformat en un adolescent. L'Ellie haurà de conviure-hi a casa, de camí a l'institut i a les estones lliure de classe i ajudar-lo a recuperar la medusa.

El personatge de l'avi és fantàstic i m'encanta la relació entre ell i la neta, la protagonista. L'avi transmetrà la seva passió per la ciència a l'Ellie, i ella donarà una lliçó també a l'avi que farà reflexionar al lector o lectora, també. La resta de personatges són els justos i estan encertadíssims: una mare apassionada del teatre (tot el contrari que el seu pare) amb un estil divertit, un adolescent gòtic...

Queda clar l'interès de l'autora per la ciència introduïnt noms de científics, descobriments i presentant dos personatges: l'avi (un científic amb un club de fans, fins i tot) i una noieta carregada de curiositat i preguntes (ingredients importants per a una futura científica). Al final del llibre ens resumeix la vida i descobriments d'alguns i alguna científics. També, a través del personatge de la mare o del que llegeixen alguns personatges ens parla d'algunes obres literàries: La nostra ciutat, El vigilant en el camp de sègol...

Toca temes molt interessants: els diferents tipus de família i la relació entre ells, el pas del temps, les amistats, l'amor, l'adolescència, la influència d'alguns mestres... tots ells presentats amb un to d'humor i amb moments d'intriga que fan que no puguis parar de llegir.

La trama queda molt ben lligada amb el títol de la novel·la que s'inicia parlant del peix número 1 al 13 i serà al final d'aquesta lectura quan descobrirem per què el peix número 14 creu en el possible.43 vistas0 comentarios
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now