Buscar
  • Mar Font Cortadelles

Gent normal

Des que ahir vaig acabar aquesta lectura que no me la trec del cap. Gent normal de Sally Rooney publicat per Edicions del Periscopi i traduït per Ernest Riera és d'aquells llibres que em fan viatjar cap a dins, que em remouen.

Sally Rooney, autora millennial, mostra els seus personatges amb cada gest, amb cada pensament, acció o paraula d'una manera natural fent un retrat psicològic brillant que acaba fent que t'impliquis i no puguis deixar de llegir.

La història avança amb la relació de la Marianne i el Connell. Ella, una noia turmentada, durant els anys d'institut només parla amb ell, company de classe i fill de la dona que va a netejar casa seva.

Com diu la Marianne "suposo que tothom és un misteri, en certa manera". "Vull dir que no arribes mai a conèixer del tot una persona, ni de bon tros" i penso que tot i ser la protagonista i veure com avança, com madura, saber què pensa, què necessita... quan acaba el llibre tinc la sensació que hi ha un buit, que no ha explicat el més important, el que fa que en tot moment t'adonis que "hi ha alguna cosa en ella que espanta, una buidor enorme a la boca del seu ésser". I no retrec no saber què va passar. Ens dona pistes amb la família que té i fa que t'impliquis encara més, pensant i intentant entendre. I al final, t'adones que és com diu, que és coherent i versemblant que no ho sapiguem perquè tots som un misteri, ningú acaba coneixent del tot als altres.

Què vol dir ser normal? En tot moment et fa reflexionar sobre aquesta etiqueta que les persones posen als altres segons una opinió personal i la importància que es dona a l'opinió dels altres.

I ell, en Connell, un noi sensible que "l'única part d'ell mateix que vol protegir, la part que existeix dintre d'ella" el fa un noi especial, que sap veure les persones no per com es mostren i comporten davant els altres sinó que veu més enllà d'aquesta façana.

Tots dos personatges analitzen què és ser una bona persona, no es queden amb la part superficial que la gent acostuma a deixar veure. I tot el teixit de personatges que els envolta serveixen per anar profunditzant en aquest tema i en ells mateixos, en intentar entendre's. M'agrada el missatge que passi el que passi "s'han fet molt de bé l'un a l'altra".

"Les persones es poden canviar les unes a les altres"

Una història corprenedora amb uns personatges inoblidables.18 vistas0 comentarios
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now