Buscar
  • Mar Font Cortadelles

M de Muriel

Actualizado: ene 22

M, aquesta serà la lletra que explicarà els motius pels quals us recomano molt la lectura de Semiidèntics, la nova novel·la de Muriel Villanueva publicada per Angle Editorial.

M de mirada. Semiidèntics és narra des de la mirada de sis personatges que acaben entrellaçats. Aquestes mirades enriqueixen la informació que ens arriba. Amb un únic punt de vista ens perdríem els per què d'algunes decisions que només podem saber pel propi personatge. Unes mirades i unes veus (ben diferenciades) que defineixen cada personalitat. Un gran encert!

M de música. Semiidèntics ens parla de la música per part de dos personatges bessons. A través d'ella aconsegueixen expressar els seus sentiments, encara que els sembli que el públic no els escolta, no els mira. La música la trobem present en moltes de les obres de la Muriel.

M de moments. Cada instant de cada escena de la novel·la és una peça d'aquest trencaclosques. Semiidèntic és una col·lecció de moments clau en la vida dels personatges. No en falta ni en sobra cap.

M de món. El móns interiors que ens presenta són una lliçó de creació de personatge que ens regala l'escriptora. Les dualitats, les pors, els dubtes, l'amor...

M de mar. Molt present també en les obres de Muriel Villanueva: alliberador. En aquesta obra és el lloc que trien per trobar-se, per descobrir-se.

M de mirall. Aquell en el qual l'Ari i l'Aran, els bessons semiidèntics es busquen sense saber l'un de l'altre.

M de miracle. L'Aran i l'Ari són semiidèntics, un miracle de la naturalesa, ja que són un dels pocs casos que es coneixen de sesquizigosi, "la possibilitat de formació de bessons originada per la fecundació simultània d'un òvul per part de dos espermatozous".

M de maternitat. Tindrem diferents punts de vista sobre la maternitat: la no buscada i la desitjada.

M de mancança. La mancança d'una part del cos, la mancança d'identitat. És increïble com l'autora és capaç d'introduir temes tan intensos en poques pàgines i fer-nos reflexionar, entendre, empatitzar...

M de màgia, perquè ha sabut trenar les vides dels personatges per la màgia de la naturalesa que estira els fils fins poder unir el que no s'havia de separar. Brillant!

M de Muriel, qui un cop més demostra que té un estil propi. És una autora que es defineix, autoficcioni o no, per saber enfocar temes sense jutjar, mostrant les debilitats i les fortaleses de cada personatge. Les seves històries queden ben endins, les seves paraules fan créixer.


"Les pestanyes, llarguíssimes, em ventaven el cor"
33 vistas0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo

Dosificar