Buscar
  • Mar Font Cortadelles

Totes les bèsties, petites i grosses -I-

Havien anunciat pluges pel cap de setmana i jo acabava de comprar Totes les bèsties, petites i grosses de James Herriot de Viena edicions, traducció de Mar Vidal. Ja podia ploure, doncs, perquè tenia una lectura entre mans.

James Herriot, amb naturalitat i humor anglès m'ha fet oblidar de la pluja i de l'hora que era.

La novel·la està estructurada per capítols on el protagonista, l'escriptor mateix, ens explica anècdotes de la seva experiència com a veterinari rural. M'ha fet admirar molt aquesta feina, sense horaris, disposats a aixecar-se a qualsevol hora de la nit per anar a ajudar una bèstia. El que queda clar entre cada línia i cada paraula és l'amor que sent pels animals, grossos i petits. Destaco la història del pequinès Tricki i com el veterinari es converteix en el seu oncle adoptiu.

Els seus relats, molt ben detallats mostren la duresa de la feina (dedicar-se a ajudar a les bèsties, pacients que no expliquen els seus mals i que t'has de fiar de l'instint, de l'experiència i de totes les opinions dels grangers no és gens fàcil) però també de la compensació en veure aixecar-se un poltre acabat de néixer, o en gaudir de la sortida del sol tornant d'una nit molt llarga en un estable.

Molts relats tenen moments molt divertits on veiem en plena acció al veterinari sota la mirada dels grangers que analitzen i jutgen cada moviment que fa. Fa un retrat de Yorkshire i la seva gent, persones amb una rutina i uns costums molt marcats i també la seva generositat i hospitalitat.

El protagonista viurà amb el veterinari que li ofereix la feina d'ajudant i amb el germà. Les anècdotes de la convivència entre ells són extraordinàries.

Tinc ganes de veure com representen a la sèrie que s'ha gravat sobre la novel·la cada instant llegit.

Sempre sap greu acabar una novel·la que agrada però sabent que hi ha una segona part, només em fa falta anar a la llibreria i comprar el segon volum. Estic segura que em farà passar també molt bones estones.18 vistas
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now