Buscar
  • Mar Font Cortadelles

Un abril prodigiós.

Quin adjectiu hauríem d'utilitzar per descriure l'abril del 2020? No hi vull donar voltes. Prefereixo continuar assaborint l'abril que m'ha fet viure Elizabeth von Arnim amb la seva novel·la exquisida Un abril prodigiós publicada per Viena edicions dins de la col·lecció El cercle de Viena traduïda per Dolors Udina.

He gaudit cada frase d'aquesta trama que m'ha fet viatjar a un castell medieval italià i m'ha temptat a copiar aquesta experiència d'anar de lloguer en un lloc paradisíac durant unes setmanes.

He assolit algun objectiu més com a lectora? Doncs també el fet que llegir un relat amb un vocabulari tan opim, encertat, elegant, descriptiu, curós i respectuós fa sentir i valorar que la bona lectura enriqueix.

Les quatre protagonistes femenines s'embarquen en aquesta aventura amb el desig de fugir de les seves vides i/o matrimonis.

La genialitat d'aquesta obra recau en el tractament del personatge. Queden ben descrits i mostrats els caràcters de cadascuna d'elles, els seus sentiments i anhels, els seus patiments i angoixes.

La Lotti, visionària i creient en el poder de la màgia d'un castell envoltat de la bellesa que farà florir el bo i millor de tothom que es creui amb ella, encara que s'hi resisteixin.

La Rose, pessimista i apagada, veurà renèixer sentiments que havia enterrat.

Lady Caroline aprendrà a pensar i a escoltar-se. La seva bellesa que aclapara i eclipsa als qui estan a prop l'empeny a aïllar-se. L'evolució d'aquest personatge i la reacció que té durant el sopar, on coincidiran tots els qui aniran sumant-se a les vacances en aquest castell, confirmaran les esperances i la visió que en tenia la Lotti des que es coneixeren.

La senyora Fish acaba convertint-se en una persona entranyable un cop es fon el gel que l'envolta i es rendeix del tot amb el petó de la Lotti.

Els personatges masculins, en un principi ridiculitzats amb un humor respectuós, es convertiran en unes peces importants per l'"esclat de llum". El punt de gir final és sorprenent i perfecte per acabar de fer florir cada personatge.

Amb unes descripcions delicioses de les flors, els espais, les vistes al mar i les primeres impressions, que no fan més que créixer a mida que s'hi viu, com la del senyor Wilkins que "començava a creure que a l'atomsfera de San Salvatore hi havia alguna cosa peculiar, tal com li havia fet saber la Lotti en arribar. Promovia l'expansió. Feia sortir qualitats latents", San Salvatore s'ha convertit en un destí molt desitjable i Un abril arbil prodigiós una lectura molt recomanable.
23 vistas0 comentarios
  • Twitter Social Icon
  • Icono social Instagram

© 2023 por Samanta Jones. Creado coh Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now